Torsdag!
idag har det varit en lugn dag börjar med att
jag cyklar till affären med sally för att köpa ägg
och choklad sen bar det hem och baka maränger.
(bild)
Sen gick jag och agnes in till bon och städade lite.
'Nu har vi nyss ätit och nu tittar vi på tv.
men skriver nog mer ikväll.
Visst är dom söta;)
receptet:
6 dl florsocker
Garnering:
Smält mörk blockchoklad
jag cyklar till affären med sally för att köpa ägg
och choklad sen bar det hem och baka maränger.
(bild)
Sen gick jag och agnes in till bon och städade lite.
'Nu har vi nyss ätit och nu tittar vi på tv.
men skriver nog mer ikväll.
Visst är dom söta;)
receptet:
Små spöken av maränger som passar till halloweenfesten eller till barnkalas
Ingredienser
6 äggvitor6 dl florsocker
Garnering:
Smält mörk blockchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 125°C.
Blanda florsocker och äggvitor i en skål. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.
Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till spöken. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
Gör ögon och mun med chokladen
Blanda florsocker och äggvitor i en skål. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast.
Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till spöken. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.
Gör ögon och mun med chokladen
Kommentarer
Postat av: emelie
haha, va söta! :)
Trackback